21 Σεπτεμβρίου, 2018

Συνεντεύξεις

Επιστροφή
 
+ + -
Συνέντευξη στο site thesstoday.gr "Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ δύο κατευθύνσεων: της σταθερότητας και της αβεβαιότητας"
Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

 

 

 Ποιο πιστεύετε ότι είναι το διακύβευμα  των κρίσιμων εκλογών που έχουμε μπροστά μας;

«Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ δύο κατευθύνσεων: της σταθερότητας που πρεσβεύει η ΝΔ και της αβεβαιότητας που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις νεφελώδεις θέσεις του στον τομέα της οικονομίας. Θεωρώ πως το πάθημα έχει γίνει πλέον μάθημα με το ‘λεφτά υπάρχουν’ και την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, οι Έλληνες θα ανανεώσουν τη λαϊκή εντολή προς τη ΝΔ, ψηφίζοντας με σύνεση και λογική και όχι με βάση το συναίσθημα του φόβου, στο οποίο επενδύει  ο κ. Τσίπρας».

Η ανάκαμψη της οικονομίας και η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο για όλα τα κόμματα. Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τη ΝΔ, όσο αφορά στην επίτευξη των παραπάνω στόχων;

«Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά κατάφερε να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκονταν το 2012 και να την οδηγήσει στην μεταμνημονιακή εποχή. Να σας θυμίσω επίσης ότι μετά από έξι χρόνια, η Ελλάδα διαθέτει πρωτογενές πλεόνασμα, γεγονός που καταδεικνύει και τη δυναμική που έχει η ελληνική οικονομία. Επιπλέον, η χώρα βγήκε στις διεθνείς αγορές ενώ διαθέτει πλέον τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη. Το κυριότερο όμως είναι ότι η ΝΔ έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για το πώς η Ελλάδα θα περάσει στη νέα εποχή, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει βρει ακόμα τον προσανατολισμό του, λίγα μόλις 24ωρα πριν από τις εκλογές».

Η κριτική που δέχεται η ΝΔ, έχει να κάνει με  πολιτικές λιτότητας και περικοπών και ότι αυτές θα συνεχιστούν, αν παραμείνει στην κυβέρνηση. Τι απαντάτε;

«Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι έχουμε αφήσει πίσω μας την περίοδο της ύφεσης και βρισκόμαστε πλέον στη φάση όπου η χώρα αλλάζει πορεία. Η σταδιακή ελάφρυνση των φορολογικών βαρών των πολιτών, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, όπως και η επιτάχυνση των αλλαγών που απαιτούνται για την αναμόρφωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος, αποτελούν τα κύρια στοιχεία του αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ. Συνεπώς, η διόρθωση των αδικιών του παρελθόντος και η εφαρμογή μιας πολιτικής με κοινωνικό χαρακτήρα αποτελούν το επόμενο βήμα».                                                                              

Tο  ΥΜΑ-Θ, έχει όλα εκείνα τα μέσα ώστε να διαδραματίσει ενεργότερο ρόλο στην ανάπτυξη του βορειοελλαδικού χώρου;

«Το ΥΜΑΘ, έχει συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια να επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης. Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου 3908/2011, εγκρίθηκαν 245 επενδυτικά σχέδια, συνολικής ενίσχυσης 633.291.764 ευρώ, γεγονός που συνεπάγεται τη δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εργασίας σε διάφορους τομείς όπως είναι ο τουρισμός, η μεταποίηση, ο πρωτογενής τομέας και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Την ίδια ώρα, είναι σε πλήρη εξέλιξη και το διασυνοριακό πρόγραμμα ‘Έξυπνη Εξειδίκευση’, το οποίο μέσω της περιφερειακής ανάπτυξης και συνεργασίας με άλλους εννιά φορείς από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, προωθεί την ανταγωνιστικότητα, την έρευνα και την καινοτομία. Μείζονος σημασίας είναι και η προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του ΥΜΑΘ και 10 δήμων για την αναβάθμιση συνολικά 12 χερσαίων μεθοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας.                                                                                                                        Επιπλέον, η παραχώρηση της έκτασης των 60 στρεμμάτων στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), αποτελεί ουσιαστικά την αφετηρία για τη λειτουργία του πρώτου θύλακα στην περιοχή της Θέρμης. Επίσης, προχωρήσαμε  στη σύσταση και λειτουργία στο ΥΜΑΘ των Κεντρικών Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) και Επίλυσης Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης που έπρεπε να ταξιδέψουν μέχρι την Αθήνα για να διευθετήσουν ζητήματα αρχιτεκτονικών διαφορών και πολεοδομικών θεμάτων».                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Ποιο μήνυμα στέλνετε προς τους Θεσσαλονικείς ψηφοφόρους, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές;

«Θεωρώ πως θα πρέπει να διαχωρίσουμε τα συναισθήματα του φόβου και της οργής που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και ανήκουν στο παρελθόν από την λογική πρόταση της ΝΔ για το μέλλον. Άλλωστε, είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από το ‘λεφτά υπάρχουν’. Άρα, λοιπόν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ψηφίζουμε ΝΔ γιατί εγγυάται την σταθερότητα της χώρας και Γιώργο Ορφανό για μια Θεσσαλονίκη που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής».    

Επιστροφή
 
 


Γεώργιος Ορφανός