Γιώργος Ορφανός: «Εκπαίδευση ενηλίκων για πολιτική προστασία η προτεραιότητα μας. Σύμμαχοί μας οι εθελοντές»

 

Εκδήλωση για την πολιτική προστασία και τον εθελοντισμό διοργάνωσε η παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον»

 

Την εκπαίδευση ενηλίκων σε θέματα πολιτικής προστασίας και εθελοντικών δράσεων, υπό την εποπτεία και διδασκαλία εκπροσώπων εθελοντικών ομάδων, ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο συνδυασμός για την πολιτική προστασία και τον εθελοντισμό.

Ο Γιώργος Ορφανός ανέφερε ακόμα ότι ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στη δημιουργία ομάδας άμεσης επέμβασης, η οποία θα συσταθεί σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες, και στην υλοποίηση της εφαρμογής «Ασφαλείς Πολίτες». Αυτή, μέσω κινητών τηλεφώνων, θα ενημερώνει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για ένα έκτακτο περιστατικό, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν κατά τη διάρκειά του, αλλά και τη χρονική στιγμή που αυτό αντιμετωπίστηκε ή ολοκληρώθηκε.

Παράλληλα, στο σχεδιασμό του επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» για την πολιτική προστασία και τον εθελοντισμό περιλαμβάνεται η δημιουργία ομάδας γύρω από τον υπεύθυνο για τους εθελοντές στο δήμο, η οποία θα ενημερώνει τους πολίτες, θα τους οργανώνει και θα τους ενεργοποιεί στο δίκτυο εθελοντικών οργανώσεων.

«Εμείς ακολουθούμε αυτές τις εθελοντικές πρωτοβουλίες. Όλες οι ομάδες που ασχολούνται με τον εθελοντισμό, είναι σύμμαχοί μας. Θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε και νέες δράσεις. Στοχεύουμε στην ενίσχυση του δήμου μέσω εθελοντών, όπως διασώστες για παροχή πρώτων βοηθειών, χειριστές  αδέσποτων ζώων συντροφιάς κτλ. Θα τηρούμε αρχείο εθελοντών και θα ενεργοποιήσουμε τη συνεργασία μεταξύ ομόρων δήμων για την προστασία και αξιοποίηση του Σέιχ-Σου. Θα σταθούμε δυναμικά κοντά στους εθελοντές και θα δίνουμε λύσεις και απαντήσεις. Πιστεύω στον εθελοντισμό», τόνισε ο Γιώργος Ορφανός.

 

 

Εθελοντικές ομάδες

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, οι οποίοι παρουσίασαν τον τρόπο δράσης τους ακόμα και σε πολύ δύσκολα περιβάλλοντα (π.χ. εμπόλεμες καταστάσεις), τις δυσκολίες που συναντούν, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως τόνισαν ότι δεν τους πειράζει καθόλου, που είναι αναγκασμένοι να αφήσουν την οικογένειά τους, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και το χρόνο τους στο συνάνθρωπο που κινδυνεύει.

Υποστήριξαν ότι προβλήματα δημιουργεί στο έργο τους η έλλειψη πόρων και εξοπλισμού. Ένα ακόμα παράπονο των εθελοντών είναι ότι, αν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε επικίνδυνες συνθήκες, είναι ανασφάλιστοι, σε περίπτωση που πάθουν κάτι.

Στην εκδήλωση μίλησαν εκπρόσωποι της Ένωσης Πυροσβεστών Μακεδονίας – Θράκης, της Ελληνικής Υγειονομικής Ομάδας, της Επίλεκτης Ομάδας Διάσωσης Πυλαίας Χορτιάτη, της Ομάδας Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού, της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, των Εθελοντών Θέρμης, των Εθελοντών Μίκρας, των Εθελοντών Ελλάδας.

 

#thessaloniki_is_the_future

 

 

Στην εκδήλωση για την πολιτική προστασία και τον εθελοντισμό, την οποία διοργάνωσε η παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», μίλησαν εκπρόσωποι της Ένωσης Πυροσβεστών Μακεδονίας – Θράκης, της Ελληνικής Υγειονομικής Ομάδας, της  Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, της Ομάδας Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού, της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, των Εθελοντών Θέρμης, των Εθελοντών Μίκρας, των Εθελοντών Ελλάδας.

 

Ο Γιώργος Ορφανός ανέφερε ότι ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στη δημιουργία ομάδας άμεσης επέμβασης, η οποία θα συσταθεί σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες, και στην υλοποίηση της εφαρμογής «Ασφαλείς Πολίτες». Αυτή, μέσω κινητών τηλεφώνων, θα ενημερώνει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για ένα έκτακτο περιστατικό, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν κατά τη διάρκειά του, αλλά και τη χρονική στιγμή που αυτό αντιμετωπίστηκε ή ολοκληρώθηκε.

 

«Όλες οι ομάδες που ασχολούνται με τον εθελοντισμό, είναι σύμμαχοί μας. Θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε και νέες δράσεις. Θα τηρούμε αρχείο εθελοντών και θα ενεργοποιήσουμε τη συνεργασία μεταξύ ομόρων δήμων για την προστασία και αξιοποίηση του Σέιχ-Σου. Θα σταθούμε δυναμικά κοντά στους εθελοντές και θα δίνουμε λύσεις και απαντήσεις», τόνισε ο Γιώργος Ορφανός.

 

Την εκπαίδευση ενηλίκων σε θέματα πολιτικής προστασίας και εθελοντικών δράσεων, υπό την εποπτεία και διδασκαλία εκπροσώπων εθελοντικών ομάδων, ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο συνδυασμός για την πολιτική προστασία και τον εθελοντισμό.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, οι οποίοι παρουσίασαν τον τρόπο δράσης τους ακόμα και σε πολύ δύσκολα περιβάλλοντα (π.χ. εμπόλεμες καταστάσεις), τις δυσκολίες που συναντούν, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Οι εθελοντές υποστήριξαν ότι η έλλειψη πόρων και εξοπλισμού δημιουργεί προβλήματα στο έργο τους. Ένα ακόμα παράπονό τους είναι ότι, αν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε επικίνδυνες συνθήκες, είναι ανασφάλιστοι, σε περίπτωση που πάθουν κάτι.

 

 

 

Instagram – https://www.instagram.com/georgios_orfanos_/
Twitter – https://twitter.com/GeorgeOrfanos
Facebook – https://www.facebook.com/Georgios-Orfanos-109034535945/
YouTube – https://www.youtube.com/user/georgiosorfanos/videos