Η Θεσσαλονίκη δικαιούται πρωταγωνιστικό ρόλο και το Μουσείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα το κάνει

 

«Σήμερα δεχόμαστε βολές. Η εποχή είναι δύσκολη, η συμφωνία των Πρεσπών είναι απαράδεκτη, ξαναβάζει στο τραπέζι καταστάσεις. Εμείς λοιπόν είπαμε, ένα τέτοιο μουσείο ψηφιακού χαρακτήρα σ ένα κτήριο το οποίο θα είναι πρόκληση, για αυτόν που θα έρχεται στην Θεσσαλονίκη μέχρι και για τους ίδιους του Θεσσαλονικιούς και θα περιέχει όλη αυτήν την διαδρομή ψηφιακά, την σχέση που δημιούργησε ο Μέγας Αλέξανδρος με τους λαούς από τους οποίους πέρασε και αυτό θα είναι ένα έμβλημα για την πόλη»

 

Για την πρωτοβουλία του να δημιουργήσει το ψηφιακό μουσείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη, μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Ορφανός στο alexandrosradio.gr και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αρίστογλου.

«Η πόλη θα είναι στο κέντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντος και του τουριστικού και της παγκόσμιας σκέψης. Τέτοιες πρωτοβουλίες απαιτούνται για την Θεσσαλονίκη»

Μαζί με την νεολαία, που έχει αγκαλιάσει ήδη τον συνδυασμό «η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» αλλά και τους εθελοντές, θα επιτευχθεί ο στόχος που δεν είναι άλλος όπως είπε ο Γιώργος Ορφανός, να πάρει η πόλη τον ρόλο που της αξίζει.

«Σπάσαμε τα κομματικά όρια. Η δική μου υποψηφιότητα αναφέρεται σε όλους τους πολίτες, αποφεύγουμε τα άκρα και κοιτάζουμε να δούμε πως οι γενιές που έρχονται θα παίξουνε κεντρικό ρόλο στο να βοηθήσουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. Μιλάμε με τους νέους, ακούμε τις σκέψεις τους.»

Έντονο θα είναι το βήμα που θα δοθεί τόσο στους νέους όσο και στους εθελοντές για την βελτίωση της πόλης τόνισε ο Γιώργος Ορφανός αναφερόμενος και στην ΟΔΙΚ, την ομάδα διαχείρισης κρίσεων που προσφέρουν μεγάλο έργο.

Ο νόμος «Κλεισθένης» έχει φέρει ήδη αρκετές δυσκολίες στην συνεργασία μεταξύ των υποψηφίων ανέφερε ο επικεφαλής του συνδυασμού «η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» . Όσον αφορά τον ίδιο, έχει έρθει για να ενώσει και όχι για να διχάσει την πόλη.

Σε ερωτήσεις ακροατών που δέχτηκε για την ευκολότερη πρόσβαση στην Χαλκιδική, ο Γιώργος Ορφανός ανέφερε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της περιφέρειας να ενώσει επί περαιτέρω τους δύο νομούς, σημειώνοντας, ότι υπάρχουν μελέτες και σχέδια υλοποιήσιμα όπως ο προαστιακός σιδηρόδρομος που θα βοηθήσει την προσέγγιση των επισκεπτών και την τουριστική ανάπτυξη της Χαλκιδικής.

 

#thessaloniki_is_the_future

Ακούστε την συνέντευξη του Γ. Ορφανού στο alexandrosradio.gr

 

Instagram – https://www.instagram.com/georgios_orfanos_/
Twitter – https://twitter.com/GeorgeOrfanos
Facebook – https://www.facebook.com/Georgios-Orfanos-109034535945/
YouTube – https://www.youtube.com/user/georgiosorfanos/videos