Κίνητρό μας η ίδια η πόλη μας. Εμείς θα είμαστε στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών

«Η πόλη σου είναι κίνητρο να μπεις στη μάχη. Και με συγκινεί αυτή η μάχη. Έχω βοηθήσει την πόλη μου και την ευρύτερη περιοχή, προωθώντας 200 έργα. Αισθάνομαι ότι μπορώ και θέλω να βοηθήσω». Αυτό επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Η Θεσσαλονίκη Είναι το Μέλλον» Γιώργος Ορφανός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Πρακτορείο FM την Τρίτη 5/2/2019

Απαντώντας στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου Αναστασίας Καρυπίδου ο κ. Ορφανός δήλωσε:

 

Για την ημερομηνία των δημοτικών εκλογών

«Δεν είμαι υπέρ της διεξαγωγής του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών στις 19 Μαΐου. Η νομοθεσία αναφέρει ότι γίνονται μαζί με τις ευρωεκλογές, συνεπώς στις 26. Στις 19 Μαΐου συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. Την ημέρα μνήμης για τους 353.000 Έλληνες Πόντιους που κατέσφαξαν οι γείτονές μας, δεν μπορείς να κάνεις εκλογές. Αυτή είναι η άποψή μου, αυτό αισθάνομαι».

 

Για το αποτέλεσμα της κάλπης

«Στην πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη, αν ψάχνετε για έναν υποψήφιο της κεντροδεξιάς που θα είναι στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, θα είμαι εγώ. Θα είμαι ένας από τους δύο. Αναζητείστε τον δεύτερο.

Έχω καθημερινή επαφή με τον κόσμο για δεκαετίες και φυσικά και τώρα με αφορμή την ενασχόλησή μου με την ΤΑ. Ξέρω τι σκέφτονται και τι θέλουν οι πολίτες. Νιώθω τι θα αποφασίσουν. Βρίσκομαι στους δρόμους, συζητώ για τα προβλήματά τους, γνωρίζω την πόλη όσο κανένας άλλος. Τόσο λόγω επαγγέλματος του μηχανικού όσο και ως βουλευτής και υπουργός βρίσκομαι χρόνια στους δρόμους. Γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον τί σημαίνει πολιτική αναμέτρηση, γνωρίζω τη δυναμική των συμβούλων μου -ο καθένας στο χώρο του- γνωρίζω και τη στρατηγική του προγράμματός μου».

 

Για το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού

«Έχουμε προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στη στελέχωση του συνδυασμού μας. Αν αύριο είχαμε εκλογές, θα ήμασταν έτοιμοι. Ψάχνουμε όμως πάντα το καλύτερο. Και το καλύτερο συχνά σου έρχεται τελευταία στιγμή. Όταν πολλές φορές έχει κλείσει το ψηφοδέλτιο. Προχωράμε λοιπόν προσεκτικά. Θέλουμε τους καλύτερους. Και όταν λέμε καλύτερους, εννοούμε τους ικανότερους σε κάθε τομέα. Θα δείτε στο συνδυασμό πολλά τέτοια πρόσωπα. Πρόσωπα με εμπειρία που έχουν δουλέψει πολύ στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Θα βρείτε όμως και νέους που έχουν γνώση και διάθεση να προσφέρουν. Θέλουν να ασχοληθούν με την πόλη. Θέλουμε αυτούς τους ανθρώπους. Από αυτούς θα προκύψουν οι επόμενοι δήμαρχοι».

 

Instagram – https://www.instagram.com/georgios_orfanos_/
Twitter – https://twitter.com/GeorgeOrfanos
Facebook – https://www.facebook.com/Georgios-Orfanos-109034535945/

#thessaloniki_is_the_future