«Συμπαραστεκόμαστε στην προσπάθεια του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου»

Τη διαβεβαίωση ότι συμπαραστέκεται και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον στην προσπάθεια της διοίκησης και των μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, αφού, όπως είπε, αυτό διαδραματίζει στρατηγικό και κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης, έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΒΕΘ.

«Συμπαραστεκόμαστε στην προσπάθειά σας, διότι έτσι συμπαραστεκόμαστε στον ίδιο μας τον εαυτό αλλά και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Υπόσχομαι να δώσω τη μάχη μαζί σας, για να γίνει η πόλη μας πιο φιλική και φιλόξενη. Αυτό είναι το βασικό μας σχέδιο. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει πρωταγωνίστρια, όχι ως σύνθημα αλλά ως πραγματικότητα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε από το βήμα του Βιοτεχνικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Ορφανός.

 

Ανάπλαση της ΔΕΘ

Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν το ΔΣ του ΒΕΘ, ήταν και το σχέδιο ανάπλασης της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Για το θέμα αυτό ο Γιώργος Ορφανός σημείωσε ότι «πρέπει να δούμε τη ΔΕΘ ως στρατηγικό εργαλείο, ώστε να ανοίξουμε τους ορίζοντες της Θεσσαλονίκης, γυρίζοντας την πλάτη μας στο νότο. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε το ρόλο που έχει η Θεσσαλονίκη, με τα πλεονεκτήματα που διαθέτει. Το σημείο που βρίσκεται, το λιμάνι, το αεροδρόμιο, την έκθεση, το πανεπιστήμιο, την τεχνολογία. Μπορεί η Θεσσαλονίκη να γίνει διαμετακομιστικό κέντρο εμπορίου, μπορούμε να στραφούμε προς τις γειτονικές χώρες, όπου ζουν 80 εκατομμύρια άνθρωποι».

Ο Γιώργος Ορφανός σημείωσε ακόμα ότι από τη διαβούλευση για την ανάπλαση της ΔΕΘ θα βγουν προτάσεις για τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης και ανέφερε ότι δίνει σημαντικές προοπτικές η ενίσχυση του πρασίνου στις εγκαταστάσεις της και κατά συνέπεια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Πρέπει να λειτουργήσουμε επιθετικά. Χρήματα θα βρεθούν από ενδιαφερόμενους επενδυτές, ενώ απαραίτητη είναι η κατασκευή συνεδριακού κέντρου».

Τέλος, ο Γιώργος Ορφανός υπογράμμισε ότι πολύ σημαντική είναι η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των διερχόμενων αυτοκινήτων από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, μπορεί να αξιοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης το 8ώροφο κτίριο στη δυτική πλευρά της πόλης και τόνισε ότι θα βοηθήσει τη Θεσσαλονίκη, αν μπει και η παράμετρος χώρος στάθμευσης στο τελικό σχέδιο για την ανάπλαση της ΔΕΘ.

 

#thessaloniki_is_the_future

 

Instagram – https://www.instagram.com/georgios_orfanos_/
Twitter – https://twitter.com/GeorgeOrfanos
Facebook – https://www.facebook.com/Georgios-Orfanos-109034535945/
YouTube – https://www.youtube.com/user/georgiosorfanos/videos