Συνάντηση υποψήφιου Δημάρχου Γιώργου Ορφανού με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Μιχάλη Γεράνη

Δελτίο Τύπου
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

Συνάντηση υποψήφιου Δημάρχου Γιώργου Ορφανού με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Μιχάλη Γεράνη

«Πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα το μέλλον και τί θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές»

Στα γραφεία του περιφερειακού συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός προκειμένου να ενημερωθεί από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Μιχάλη Γεράνη σχετικά με το σχεδιασμό του φορέα για την επόμενη δεκαετία.

Ο κ. Μ. Γεράνης αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Γ. Ορφανό στο στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, μετά τη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης, τονίζοντας ότι σε ένα χρόνο που θα έχει παραδοθεί η μελέτη θα ξεκινήσει και η διαδικασία της δημοπράτησης του έργου. Συνολικά 800.000 τόνοι είναι τα αστικά απορρίμματα ετησίως από τα οποία το 80% καταλήγει να θάβεται και μόλις το 20% ακολουθεί τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Ο στόχος είναι η αναλογία να αντιστραφεί και να γίνει 30-70 με το 30% από τα απορρίμματα που προορίζονται για ταφή να μετατρέπεται σε RDF (Καύσιμο Προερχόμενο από Απορρίματα) για να μένει μόλις το 3% που θα καταλήγει να θάβεται στη γη.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος άκουσε με προσοχή και κατέγραψε όλες τις ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί απο το Φορέα με τον πρόεδρο να εκφράζει την ικανοποίηση του για την πλήρη ταύτιση των απόψεων τονίζοντας ότι η πόλη χρειάζεται ανοιχτόμυαλους πολιτικούς. Ο κ. Μ. Γεράνης, γνωστός για τη συμπάθεια του στον Ηρακλή, θυμήθηκε πως ο υποψήφιος Δήμαρχος ήταν αυτός που έδωσε λύση μέσα σε λίγους μόνο μήνες σε ένα πολυετές πρόβλημα του ΓΣ Ηρακλής με τις εκτάσεις στη Μίκρα, τονίζοντας πως είναι άνθρωπος των έργων με την ευχή να συνεχίσει το ίδιο και ως Δήμαρχος.

«Τα απορρίμματα δεν έχουν κομματικό χρωματισμό και ούτε χώρο για πολιτικές αντιπαραθέσεις. Δε θα πρέπει να ξαναθάψουμε σκουπίδια για να επιβαρύνουμε και άλλο το περιβάλλον. Πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα το μέλλον και τί θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές. Ο ΦΟΔΣΑ κεντρικής Μακεδονίας λειτουργεί με ευρωπαϊκά πρότυπα μετατρέποντας τα απορρίμματα σε κέρδος για την οικονομία και το περιβάλλον. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που οι απόψεις και οι σκέψεις μας για το μέλλον με τον πρόεδρο ταυτίζονται απόλυτα και τοποθετούν τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο με ορίζοντα τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος» τόνισε ο Γιώργος Ορφανός μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στα γραφεία του ΦΟΔΣΑ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ