«Όλοι μαζί στη μάχη ενάντια του εκφοβισμού για μία κοινωνία ελεύθερη»

Τη συμμετοχή όλων στη μάχη ενάντια στον εκφοβισμό, ζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», Γιώργος Ορφανός, τονίζοντας ότι «μία κοινωνία που δε φοβάται είναι μία κοινωνία ελεύθερη».

Ο Γιώργος Ορφανός παραβρέθηκε στο Παλαί Ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης, όπου διεξήχθη φιλικός αγώνας μπάσκετ, στον οποίο συμμετείχαν βετεράνοι Έλληνες καλαθοσφαιριστές και διεθνείς ποδοσφαιριστές, που σήκωσαν την Ελλάδα στον ουρανό της Ευρώπης το 2004. Με τον αγώνα μπάσκετ στάλθηκε το μήνυμα «Κάνουμε τρίπλα στον εκφοβισμό». Ο αγώνας διεξήχθη στο πλαίσιο της δράσης «Live Without Bullying», με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

«Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την εξαιρετική εκδήλωση στη μάχη ενάντια στον εκφοβισμό. Συμμετέχουμε όλοι μαζί σε αυτήν τη μάχη, για μία κοινωνία που δε φοβάται, γιατί τότε είναι μία κοινωνία ελεύθερη. Πιστεύουμε ότι αντιμετωπίζοντας τον εκφοβισμό, απελευθερώνουμε τις δυνάμεις των νέων, των γυναικών και όλων των αδύναμων κοινωνικών ομάδων», υπογράμμισε ο Γιώργος Ορφανός.

Το φιλικό αγώνα μπάσκετ παρακολούθησαν περίπου πέντε χιλιάδες μαθητές, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί σε κάθε καλάθι και κυρίως όταν το έβαζαν ποδοσφαιριστές.

Ο Γιώργος Ορφανός στο πλαίσιο της εκδήλωσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους βετεράνους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κατέκτησαν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2004, όταν ο ίδιος εκτελούσε χρέη υφυπουργού Αθλητισμού.

Επίσης, είχε εγκάρδιες συνομιλίες με βετεράνους καλαθοσφαιριστές, τους οποίους γνώριζε πολύ καλά από το Βελιγράδι, όταν το 2005 η εθνική ομάδα μπάσκετ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket, αλλά και από τη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας, όπου η εθνική μας πήρε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, νικώντας και την ομάδα των  ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια και των δύο διοργανώσεων ο Γιώργος Ορφανός ήταν υφυπουργός Αθλητισμού.

 

 

#thessaloniki_is_the_future

 

Instagram – https://www.instagram.com/georgios_orfanos_/
Twitter – https://twitter.com/GeorgeOrfanos
Facebook – https://www.facebook.com/Georgios-Orfanos-109034535945/
YouTube – https://www.youtube.com/user/georgiosorfanos/videos

 

Ο Γιώργος Ορφανός με το βετεράνο διεθνή μπασκετμπολίστα, Γιάννη Γιαννούλη.

 

Ο Γιώργος Ορφανός με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

 

Ο Γιώργος Ορφανός με την πρόεδρο του ΚΜΟΠ, Δρ. Αντωνία Τορρένς