Επίσκεψη στα γραφεία της Αττικό Μετρό Α.Ε

«Καμία πολιτική αντιπαράθεση για το Μετρό»
«Να βάλουμε τέλος στο διχασμό της πόλης»
«Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη αυτό το έργο»

Από το Γραφείο Τύπου

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης από τους φορείς της Θεσσαλονίκης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός επισκέφτηκε τα γραφεία της Αττικό Μετρό Α.Ε. για να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο του ΔΣ, Γιάννη Μυλόπουλο για την πορεία του μεγαλύτερου έργου στη σύγχρονη ιστορία της πόλης.
Ο κ Γ. Μυλόπουλος ενημέρωσε αναλυτικά τον κ Γ. Ορφανό για τα δύο εν κινήσει έργα και του περιέγραψε το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση τους.
Ιδαίτερη αναφορά έγινε στους σταθμούς της Αγίας Σοφίας και της Βενιζέλου όπου η ανεύρεση αρχαιοτήτων έχει οδηγήσει σε επαναπρογραμματισμό του έργου των δύο σταθμών.
Ο κ. Γ. Ορφανός και ο κ. Γ. Μυλόπουλος συμφώνησαν ότι ένα έργο τέτοιας κρισιμότητας για την πόλη θα πρέπει να βγει έξω από τις αντιπαραθέσεις χωρίς αυτό να σημαίνει την έλλειψη κριτικής για την εξέλιξη του έτσι ώστε να ξεπερνάνε τα όποια εμπόδια δημιουργούνται το ταχύτερο δυνατόν και με κοινή προσπάθεια. Η Θεσσαλονίκη έχει μεγάλη ανάγκη από την ολοκλήρωση του Μετρό και με τις πρόσθετες επεκτάσεις στη δυτική Θεσαλονίκη και προς το αεροδρόμιο κάτι το οποίο σύμφωνα με τον κύριο Μυλόπουλο βρίσκεται σε εξέλιξη σχεδιαστικά.
«Ενημερώθηκα αναλυτικά για όλα τα δεδομένα του έργου. Έγιναν κάποια λάθη τα οποία όμως ανήκουν στο παρελθόν και εμείς κοιτάζουμε μόνο στο μέλλον και το μέλλον μας θέλει όλους μαζί και όχι μία πόλη διχασμένη ακόμα και στο θέμα του Μετρό. Σε θέματα που αφορούν την πόλη μας, την καθημερινότητα και το μέλλον της δε χωρούν κομματικοί χρωματισμοί, πολιτικές σκοπιμότητες και διχαστική τακτική. Το 2020 αλλάζει η εικόνα της πόλης και θα είμαστε όλοι μαζί στη νέα εποχή. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη αυτό το έργο».