Στόχος μας να γίνει η Θεσσαλονίκη το επίκεντρο της Παιδείας στην ευρύτερη περιοχή

21/12/2018

Συνάντηση και ενημέρωση από τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Π. Μήτκα

Την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δράσεις αλλά και τα προβλήματα του πιο ζωντανού οργανισμού της πόλης είχε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Ορφανός που επισκέφτηκε τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Περικλή Μήτκα. Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στη μεγάλη αύξηση των σπουδαστών που έφτασαν το 2018 στους 70.000, την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση αλλά και την αδυναμία συντήρησης των υποδομών και ανανέωσης εξοπλισμού. Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γ. Ορφανό βρέθηκε το πρόβλημα των ναρκωτικών στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ με τον κ. Μήτκα να σημειώνει ότι δεν υπάρχει ανάλογη συμπαράσταση από τις αρχές και την πολιτεία για την καταπολέμηση του.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Ορφανός παρουσίασε τις δικές του προτάσεις για το ΑΠΘ αναφερόμενος σε εταιρείες τεχνοβλαστούς: «Η δημιουργία περιβάλλοντος για την προσέλκυση σπουδαστών και δημιουργικών μυαλών από ολόκληρο τον κόσμο αποτελεί βασική μας πρόταση για να καταστεί η Θεσσαλονίκη διεθνές κέντρο καινοτομίας στην πορεία της προς το μέλλον».
Ο κ. Ορφανός δεσμεύτηκε για τη στήριξη του ΑΠΘ ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη και την παράκληση του κ. Μήτκα, ο δήμος να έρθει πιο κοντά στο πανεπιστήμιο. «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον και η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είμαι διπλο – πτυχιούχος του ΑΠΘ και τα παιδιά μου έχουν σπουδάσει στο Αριστοτέλειο. Είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ καλά τί σημαίνει το πτυχίο του ΑΠΘ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πιστεύω πολύ στο ρόλο του πανεπιστημίου και θέλουμε να έχουμε κοντά μας το ΑΠΘ. Όλα όσα συζητήσαμε σήμερα με τον κ. Μήτκα τα ακούσαμε προσεκτικά και θα βοηθήσουμε για να ελαφρύνουμε το βάρος του υποχρηματοδοτούμενου ΑΠΘ. Ενός πανεπιστημίου που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας μέσω της καινοτομίας. Το ΑΠΘ παράγει γνώση που πρέπει να μεταδοθεί. Πρέπει να υπάρχει άμεση συνεργασία με το δήμο και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Στόχος μας να γίνει η Θεσσαλονίκη το επίκεντρο της Παιδείας στην ευρύτερη περιοχή» σημείωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Ορφανός μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Πρύτανη.

Instagram – https://www.instagram.com/georgios_orfanos_/

Twitter – https://twitter.com/GeorgeOrfanos

Facebook – https://www.facebook.com/Georgios-Orfanos-109034535945/

#thessaloniki_is_the_future